Kad kaimas būtų gyvas!

Mūsų paslaugos

Asociacija organizuoja maisto gamybos ir kitus mokymus bei pažintinius vizitus. Mokymus veda savo srities žinovai-praktikai.

Natūralaus rauginimo mokymai. 2021 ruduo 


Mokymai. Fermentuoti gėrimai. 

2021 spalio 2 d. (šeštadienis) 10:00-14:00 val. Trukmė – 4 val.

Lektorė – Ieva Šidlaitė 

Kaina – 50 Eur/asm. 

Dalyvaujantiems dviejuose ir daugiau kursų taikoma 20 proc. nuolaida.

Grupės dydis - 10-15 asm. 

Vieta – Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“, Meistrų 10, Jelščiznos k. Trakų r.

Covid-19 – dalyviai priimami tik su galimybių pasu.

Registracija – info@vivasol.lt  Registracija patvirtinama tik gavus apmokėjimą.  

Turinys:

  • Laukinės mielės ir jų „gaudymas“ midui, girai ar alui gaminti.
  • Seniausias fermentuotas gėrimas – natūraliai raugintas midus.
  • Natūraliai rauginti gėrimai – vaistažolių gira, gira su duonos raugu.
  • Mielių ir bakterijų simbiotai (SCOBY): kombučia, pieno ir vandens kefyrai
  • Žolelių fermentacija  arbatoms.
  • Raugintas pienas – rūgpienis, jogurtas, kefyras.

Mokymai. Daržovių, vaisių, grybų rauginimas ir sūdymas 

2021 spalio 9 d. (šeštadienis) 10:00-14:00 val. Trukmė – 4 val.

Lektorė – Ieva Šidlaitė 

Kaina – 50 Eur/asm. 

Dalyvaujantiems dviejuose ir daugiau kursų taikoma 20 proc. nuolaida.

Grupės dydis - 10-15 asm. 

Vieta – Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“, Meistrų 10, Jelščiznos k. Trakų r.

Covid-19 – dalyviai priimami tik su galimybių pasu.

Registracija – info@vivasol.lt  Registracija patvirtinama tik gavus apmokėjimą.  

Turinys:

  • Daržovių rauginimo pagrindinės taisyklės, būdai, priedai, klaidos ir nesėkmės.
  • Atskirų daržovių rauginimas ir sūdymas.
  • Vaisių, uogų, grybų rauginimas ir sūdymas.
  • Egzotiški rauginiai: kimči, japonų rauginimo būdai, daržovės raugintame piene, žolelių nuoviruose, girose, kt.

Mokymai. Duonos raugas, duonos kepimas 

Mokymai organizuojami susidarius minimaliai norinčiųjų grupei. Trukmė – 6 val.

Lektorė – Ieva Šidlaitė 

Kaina – 75 Eur/asm. 

Dalyvaujantiems dviejuose ir daugiau kursų taikoma 20 proc. nuolaida.

Grupės dydis - 10-15 asm. 

Vieta – Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“, Meistrų 10, Jelščiznos k. Trakų r.

Covid-19 – dalyviai priimami tik su galimybių pasu.

Registracija – info@vivasol.lt  Registracija patvirtinama tik gavus apmokėjimą.  

Turinys:

  • Kaip pasigaminti savo duonos raugą (ruginį ir kvietinį).
  • Ruginės ir kvietinės duonos, pyragų su raugu kepimas.
  • Rauginės tešlos galimybės: duoniukai, papločiai, blynai, pyragėliai, kt.
  • Raugo panaudojimo būdai: raugo sriubos, giros.
  • Kefyro grybas (pieno grybas) ir jo panaudojimo galimybės (fermentinių sūrių gamyboje, alui, jogurtui gaminti).


Mokymai "Video kūrimas išmaniuoju įrenginiu"

2021 liepos 24-25 d. (savaitgalis) 10:00-16:00 val. Trukmė – 5-6 val./per dieną

Lektorius – Eric Poulsen 

Renginys - nemokamas. Finansuojama iš Erasmus+ projekto LEARN THE LIFE.

Mokymai vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Tikslinė grupė - kaimo gyventojai, amatininkai, ūkininkai, profesinių mokyklų mokytojai, suaugusiųjų mokytojai nuo 18 metų (suaugusieji).

Registracija į mokymus vyksta el. paštu info@vivasol.lt Reikia nurodyti vardą, pavardę, gyvenamąją vietovę, darbo sritį (amatininkas, ūkininkas, suaugusiųjų mokytojas, kt.), el. paštą, mob. nr., naudojamą filmavimo įrangą (išmanus telefonas, nešiojamas kompiuteris).

Turinys – Mokymai skirti neprofesionaliems naudotojams, norintiems įgyti bazinių žinių apie trumpų video filmukų kūrimą su išmaniaisiais telefonais ir planšetėmis. 

Pirma diena - filmavimo su išmaniuoju įrenginiu įgūdžiai: kadro fokusavimas, priartinias, apšvietimas, garsas, kt. 

Teorija ir praktika (filmavimas Trakų mieste). 

PROGRAMA

Sūrininkystės mokykla. 2021 m. pavasaris



* Tebegaliojant karantino apribojimams renginiams, mokymai bus vedami nuotoliniu būdu ZOOM platformoje (trukmė - 3 val., kaina - 45 Eur.). 

Mokymai. Sūrininkystės pradmenys (nuotolinis)

2021 kovo 17 d. (trečiadienis) 14:00-17:00 val. Trukmė – 3 val.

Lektorius – Valdas Kavaliauskas 

Kaina – 45 Eur/asm. Grupės dydis - 10-15 asm. Vieta – ZOOM platforma*

Turinys – susipažinimas su pagrindinėmis sūrių gamybos technologijomis, praktinė fermentinio puskiečio sūrio gamyba (virtualiu būdu).

2. Mokymai. Rūgštiniai, saldaus pieno ir rikotos sūriai, jogurtas (nuotolinis)

2021 kovo 24 d. (trečiadienis) 14:00-17:00 val. Trukmė – 3 val.

Lektorius – Valdas Kavaliauskas 

Kaina – 45 Eur/asm. Grupės dydis - 10-15 asm. Vieta – ZOOM platforma*

Turinys – susipažinimas su rūgštinių, saldaus pieno ir rikotos sūrių bei jogurtų gamybos technologijomis, praktinė rūgštinio sūrio gamyba (virtualiu būdu).

3. Mokymai. Minkštieji ir pusminkščiai sūriai (pakeista į nuotolinį)

2021 balandžio 14 d. (trečiadienis) 14:00-17:00 val. Trukmė – 3 val.

Lektorius – Valdas Kavaliauskas 

Kaina – 45 Eur/asm. Grupės dydis - 10-15 asm. Vieta – ZOOM platforma*

Turinys – susipažinimas su minkštųjų ir pusminkščių sūrių gamybos technologijomis, praktinė minkštojo sūrio gamyba.

4. Mokymai. Fermentiniai kietieji ir puskiečiai sūriai (pakeista į nuotolinį)

2021 balandžio 21 d. (trečiadienis) 14:00-17:00 val. Trukmė – 3 val.

Lektorius – Valdas Kavaliauskas 

Kaina – 45 Eur/asm. Grupės dydis - 10-15 asm. Vieta – ZOOM platforma*

Turinys – susipažinimas su kietųjų ir puskiečių sūrių gamybos ir nokinimo technologijomis, praktinė fermentinio kietojo sūrio gamyba (virtualiu būdu).

5. Konsultacija.  Sūrių nokinimas (nuotolinis) NAUJA!

2021 balandžio 28 d. (trečiadienis) 15:00-16:30 val. Trukmė – 1,5 val. 

Lektorius – Valdas Kavaliauskas 

Kaina – 20 Eur/asm. Grupės dydis – 15-20 asmenų. 

Vieta – ZOOM platforma*

Turinys –  supažindinimas su nokinimo procesu, nokinimo valdymas, kietųjų sūrių nokinimas, minkštųjų sūrių nokinimas, rūgštinių sūrių nokinimas.

P.S.: dalyviams nebūtina būti dalyvavus „Sūrininkystės mokyklos“ kursuose.  Pageidautina teikti klausimus iš anksto el. paštu info@vivasol.lt 

6. Mokymai. Minkštieji ir pusminkščiai sūriai (pakeista į nuotolinį)

2021 gegužės 05  d. (trečiadienis) 14:00-17:00 val. Trukmė – 3 val.

Lektorius – Valdas Kavaliauskas 

Kaina – 45 Eur/asm. Grupės dydis - 10-15 asmenų. 

Vieta – ZOOM platforma*

Turinys –  susipažinimas su minkštųjų ir pusminkščių sūrių gamybos technologijomis, praktinė minkštojo sūrio gamyba (virtualiu būdu).

* Būtina registracija info@vivasol.lt  ir išankstinis apmokėjimas.